Met camerabewaking in en rondom je bedrijf vergroot je de veiligheid aanzienlijk. Je herkent er bezoekers mee, je kunt ermee observeren en identificeren. De ontwikkelingen op dit gebied gaan razendsnel. Zo kun je met camerabeveiliging ook op afstand alarmmeldingen verifiëren en nog veel meer. Om te weten welk type camerabeveiliging voor jouw bedrijf het meest geschikt is, hebben we alle feiten hieronder voor je op een rijtje gezet. Ook lees je waar je allemaal rekening mee moet houden voordat je deze vorm van beveiliging besluit aan te schaffen en zelf te installeren.

Camerabewaking biedt jou bedrijf optimale veiligheid

Ongeacht in welke bedrijfstak je actief bent, met camerabeveiliging ben je verzekerd van optimale veiligheid. Denk daarbij aan bedrijven in zowel de detailhandel als in de dienstverlenende sector. Dit komt niet in de laatste plaats doordat deze beveiligingssystemen van de allerlaatste technische snufjes voorzien zijn. 

Winkeldieven en inbrekers worden allereerst afgeschrikt wanneer je een dergelijk observatiesysteem hebt geplaatst. Mochten criminelen alsnog toeslaan in je bedrijf, dan wordt met camerabeveiliging de pakkans van de daders aanzienlijk vergroot.


Extra functionaliteiten zoals info over aankoopgedrag

Camerabeveiligingssystemen hebben tegenwoordig allerlei extra functionaliteiten naast diefstalpreventie en een verhoogde pakkans van de daders. Door de ‘klantentelling-functionaliteit’ bijvoorbeeld, kunnen winkels eenvoudig zien hoeveel procent van de bezoekers iets aanschaft. Verder kun je door middel van warmtedetectie zien wat de meest bezochte paden in je winkel zijn. Datzelfde geldt voor de hotspots. Zo zijn er nog tal van andere functionaliteiten waarmee camerabeveiligingssystemen vandaag de dag uitgerust zijn.

Let hierop voordat je camerabeveiliging aanschaft

Voordat je camerabewaking voor je bedrijf aanschaft is het verstandig om eerst te bepalen welk systeem je precies nodig hebt. Waar je allemaal aan moet denken? Uiteraard is je type bedrijf een belangrijke factor. Heb je bijvoorbeeld een kledingboetiek dan is het belangrijk om voor een camerabeveiligingssysteem te kiezen waarmee je indringers buiten de deur houdt en onverhoopte winkeldieven kunt laten oppakken.

Bedenk hierbij ook meteen of je een alarmsysteem wilt koppelen aan je camerabeveiliging tijdens de sluitingsuren. Datzelfde geldt voor als je bijvoorbeeld eigenaar van een transportbedrijf bent. In tegenstelling tot een winkel echter, zal het camerabeveiligingssysteem een grotere afstand in beeld moeten kunnen brengen. Ook is het dan wenselijk dat er optimaal beeld wordt gegenereerd wanneer het donker is. Hier zijn speciale camerabeveiligingssystemen voor. Let er voor aanschaf dus goed op in welke bedrijfstak je actief bent, welk oppervlakte het systeem in beeld moet kunnen brengen en of je camerabeveiliging met nachtfunctie nodig hebt.

Is een koppeling met een alarmsysteem verplicht?

Voor wat betreft de koppeling van je camerabeveiliging met een alarmsysteem kan het zo zijn dat je verzekering hier verplichtingen aan stelt. Daarom verdient het de aanbeveling ook eerst je verzekeringspakket goed door te nemen alvorens je een camerabeveiligingssysteem aanschaft. Zo stel je niet alleen je eigendommen veilig maar ook je dekkingsgraad bij je verzekering. Juist omdat ieder bedrijf unieke kenmerken heeft, en dus een uniek verzekeringspakket, is het belangrijk hier aandacht aan te schenken. Ben je bijvoorbeeld eigenaar van een juwelierswinkel? Dan is het je er veel aan gelegen dat je verzekering uitkeert wanneer je onverhoopt met een inbraak te maken hebt gehad. Voor een apotheker is het weer cruciaal dat alle producten zelf op en top beveiligd zijn. De situaties zijn legio. Houd hierbij ook rekening met de bouwkundige aspecten en randvoorwaarden van je bedrijfspand en je bedrijfsterrein. Geen bedrijf en/of bedrijfsterrein is immers hetzelfde ook al ben je actief in een soortgelijke sector of branche.

Andere koppelingsmogelijkheden van je camerabeveiliging

Naast het koppelen van een alarmsysteem zijn er tegenwoordig nog tal van andere koppelingsmogelijkheden voor camerabeveiliging. Zo kan het voor jouw bedrijf bijvoorbeeld interessant zijn om temperatuurmeters te koppelen aan je camerabeveiligingssysteem. Zodra de airconditioning onverhoopt uitvalt krijg je hiervan meteen een melding van het systeem. Of stel, je hebt een autobedrijf. Naast de veiligheidseisen van je verzekering kan het dan zinvol zijn om magneetsloten op de deuren te laten plaatsen. Zo krijgen criminelen deze deuren met geen mogelijkheid meer open.

Beveiligingsnoodzaak en budget

Het is afhankelijk van zowel je specifieke beveiligingsnoodzaak als je budget welke camerabewaking je in je bedrijf installeert. Mocht het zo zijn dat het budget van je bedrijf beperkt is, dan is de keuze voor bijvoorbeeld een dummy camera een prima optie. Dummy camera’s zijn geschikt voor bedrijven die een zeer lage beveiligingsnoodzaak kennen. Mocht dit ook voor jouw bedrijf het geval zijn dan ben je in ieder geval voordelig uit. Je kunt dummy camera’s namelijk al voor rond de € 15 aanschaffen. De duurste dummy camera’s liggen zo rond de € 50. Deze camera’s lijken aan de buitenkant op een volstrekt normale beveiligingscamera. Er zit echter helemaal niets in. Dit betekent dat je er geen opnames mee kunt maken. Daarentegen heeft dummy beveiliging als camerabewaking in je bedrijf of op je bedrijfsterrein wel een afschrikwekkend effect.

De analoge beveiligingscamera

Wanneer je als bedrijf niet afhankelijk wilt zijn van internetverbinding voor beveiliging door middel van camera’s, dan zijn analoge camera’s een uitstekend alternatief. Daarnaast hoeft het ook niet zo te zijn dat je gebruik moet maken van beveiligingscamera’s met zogeheten megapixels. Wanneer zeer gedetailleerde beeldopnames dus niet of nauwelijks van belang zijn maak je met een analoge beveiligingscamera een goede keuze. Daarbij is het ook nog eens zo dat er steeds meer digitale beveiligingscamera’s op de markt komen. Dit betekent dat analoge beveiligingscamera’s steeds goedkoper worden.

Betrouwbaar en prima uitgerust

Juist doordat analoge beveiligingscamera’s niet afhankelijk zijn van een goed werkende internetverbinding zijn ze zeer betrouwbaar. Ook functioneren analoge beveiligingscamera’s naar behoren bij de diverse lichtomstandigheden. Verder kunnen ze verschillende bewegingen uitstekend detecteren. Wel is het zo dat deze camera’s een beperkt aantal TVL (afkorting voor TV-lijnen) aan kunnen. Specifiek voor bewakingsdoeleinden is bij analoge camerasystemen een resolutie van ongeveer 1.3 megapixels afdoende. Dit kun je eenvoudig controleren. De uiteindelijke videokwaliteit wordt bepaald door de Digital Video Recorder (DVR) of de computer die bij het analoge camerabeveiligingssysteem hoort. De bijgeleverde apparatuur is hier helemaal op gericht. Bovendien kun je de analoge beveiligingscamera’s ook gemakkelijk op grotere afstanden aansluiten. Let er echter wel op dat de precieze kabellengte afhankelijk is van storingsbronnen die zich in de buurt van deze kabel bevinden. Daarnaast speelt ook de kwaliteit van de connectoren een rol.

Een analoge beveiligingscamera of een IP-camera

De videotransmissie van het gedetecteerde signaal is het grootste verschil tussen analoge beveiligingscamera’s en IP-camera’s. Kies je voor een IP-cameratype als camerabewaking in of rondom je bedrijf dan kunnen hierin de cameramogelijkheden worden gecombineerd met de functionaliteiten van een computer. Daarbij is een directe aansluiting op de computer niet noodzakelijk. IP-camera’s kunnen overal in een netwerk geplaatst worden. Je moet IP-camera’s dan ook meer zien als een netwerkapplicatie. Vergelijkbaar met iedere willekeurige computer. Zoals de naam al doet vermoeden werken IP-camera’s met een eigen IP-adres en kunnen ze al dan niet worden aangesloten op het netwerk. Dit betekent wel dat IP-camera’s in vergelijking met analoge beveiligingscamera’s meer onderhoud nodig hebben, waaronder configuratie.

Een scherpere beeldkwaliteit

Een groot voordeel van IP-camera’s ten opzichte van analoge beveiligingscamera’s is de hogere beeldkwaliteit. Eigenlijk digitaliseren analoge beveiligingscamera’s dit beeld ook, maar voordat het omgezet wordt in een video moet het eerst geconverteerd worden naar een analoog signaal. Alleen daarna kan het beeld worden ontvangen door de monitor of de analoge videorecorder. De analoge beveiligingscamera’s hebben in tegenstelling tot IP-camera’s geen ingebouwde encoders of webservers. Dit betekent dan wel weer dat analoge beveiligingssystemen als camerabewaking in je bedrijf minder onderhoud nodig hebben.

IP-camera’s op de juiste manier ingesteld

Kies je voor de camerabewaking in je bedrijf dus voor IP-camera’s dan ben je verzekerd van zeer goed beeldkwaliteit. IP-camera’s staan erom bekend dat ze hoge definitie megapixel beelden genereren. Wel zijn IP-camera’s doorgaans lichtgevoelig. Dit houdt in dat er bij minder licht een hogere beeldkwaliteit gegenereerd wordt en andersom. Meestal zijn IP-camera’s echter van instellingen voorzien die je bij juist gebruik van uitstekend beeld verzekeren. Vanzelfsprekend is dit afhankelijk van het type IP-camera dat je voor de camerabewaking van je bedrijf aanschaft. Daarnaast is dit ook afhankelijk van je installateur. Wanneer je kiest voor een ervaren installateur dan kan hij of zij je IP-camera precies op de juiste manier instellen. Verder kun je IP-camera’s gemakkelijk aansluiten op een (bestaand) netwerk. Daarbij moet je er wel rekening mee houden dat netwerken belast kunnen worden. Daarom is het verstandig om te kiezen voor zogeheten Power over Ethernet (PoE) IP-camera’s, samen met een bijbehorende recorder. Dit betekent een kabel voor de elektriciteit, een kabel voor de transmissie van de data en een kabel voor de video. Zo creëer je een eigen netwerk voor het IP-camerasysteem.

Meer opslagruimte per tijdseenheid

De IP camerabewaking in en rondom je bedrijf kun je doorgaans ongelimiteerd toevoegen op bestaande netwerken. Denk er wel aan dat de bestaande bekabeling waarschijnlijk een beperkt wattage heeft. Normaal is dit maximaal 25W. Kies je bijvoorbeeld voor een Pan-Tilt-Zoom (PTZ) IP-camera waarmee je kunt inzoomen dan gebruikt deze gemiddeld 70W. Daarnaast is het van belang om rekening te houden met de afstand tussen de camera en de switch. Dit mag maximaal circa 100 meter zijn. De beelden van IP-camera’s worden bij direct uitkijken namelijk eerst gecomprimeerd voordat ze op het beeldscherm komen om vervolgens te worden uitgepakt. Dit kan vertraging geven. IP heeft simpelweg meer opslagruimte per tijdseenheid nodig. Daarom is het van belang met alle voornoemde factoren rekening te houden en een erkende installateur te vragen de juiste instellingen te realiseren. Eenmaal naar behoren geïnstalleerd zul je het met ons eens zijn dat IP-camera’s meer dan geschikt zijn als camerabewaking voor je bedrijf.

Analoog, IP en HD-CVi camerabeveiliging

Naast analoge camera’s en IP-camera’s is er ook HD-CVi camerabeveiliging. Veel mensen die op zoek zijn naar camerabewaking voor hun bedrijf vragen zich af wat nu beter is: een analoge beveiligingscamera, een IP-camera of een HD-CVi beveiligingssysteem? Welk camerabeveiligingssysteem is sneller en welk systeem is beter en meer gericht op de toekomst? Om deze vragen te kunnen beantwoorden, leggen we hier eerst het verschil tussen deze drie camerabeveiligingssystemen uit.

Verschillen tussen analoog, IP en HD-CVi

Vandaag de dag worden analoge beveiligingscamera’s nog steeds het meest verkocht. Er zijn inmiddels echter tal van beveiligingssystemen bijgekomen en deze ontwikkelingen zetten zich onverminderd voort. Wanneer we het hebben over analoge camera’s, dan zijn dit camera’s die een analoge aansluiting hebben op een ouderwetse coaxkabel, oftewel een beeldkabel. Vrij snel na de revolutionaire jaren van de analoge beveiligingscamera’s deden IP-camera’s hun intrede. IP in IP-camera’s is de afkorting van Internet Protocol. Dit betekent dat de bekabeling plaatsvindt via een internet netwerkkabel. HD-CVi zit eigenlijk tussen beide camerabeveiligingssystemen in. HD-CVi staat voor High Definition Composite Video Interface en werd ontwikkeld door Dahua. Dit is meteen de enige producent van dit systeem. HD-CVi kent een innovatieve techniek die eveneens over een coaxkabel beelden transporteert. Deze beelden zijn echter van een veel betere kwaliteit dan bij analoge beveiligingscamera’s het geval is. Daardoor is het zeker geschikt als camerabewaking voor je bedrijf.

Welk camerabeveiliging is het meest geschikt voor bedrijven?

Wanneer je nu op zoek bent naar camerabewaking in en rondom je bedrijf valt er dus genoeg te kiezen. Voor de meeste bedrijven geldt dat de keuze valt op of een IP-camerasysteem of op een HD-CVi systeem. Analoge beveiligingscamera’s zijn nauwelijks nog aan de orde. Dit komt doordat de meeste bedrijven graag Full HD-beelden willen hebben. Dit is met zowel IP-camera’s als HD-CVi camerabeveiliging het geval. Maar welke kies je nu voor de camerabewaking van je bedrijf? Eigenlijk zit je met beide wel goed. Het verschil zit vooral in de afstand die de bekabeling moet afleggen. Met HD-CVi camerabeveiliging kun je heel eenvoudig grotere afstanden afleggen, tot wel 500 meter. IP-camera’s hebben een beperkte afstand die ze kunnen afleggen van circa 120 meter. Tenzij je kiest voor een draadloze IP-camera.

Draadloze IP-camera’s worden steeds vaker gekozen

De draadloze IP-camera als camerabewaking binnen en buiten het bedrijf is zeer in trek. Zoals de naam al aangeeft zijn deze IP-camera’s draadloos wat betekent dat je na installatie geen bekabeling nodig hebt. Je koppelt de draadloze IP-camera gewoon aan je wifi-netwerk en je klikt op verbinding maken. Dat is alles. Je hebt dezelfde hoogstaande beeldkwaliteit als de IP-camera met bekabeling. Verder zijn er geen verschillen, behalve dan een verhoogd gebruikersgemak. Zo wordt naast camerabewaking in een bedrijf de draadloze IP-camera eveneens veel toegepast door hobbyisten en kinderdagverblijven.

Breid je draadloze IP-camerasysteem zoveel uit als je wilt

Mocht je nu denken dat je bij de keuze voor een draadloos systeem als camerabewaking voor je bedrijf de keuze hebt uit een enkele IP-camera, dan heb je het mis. Deze systemen zijn zo geavanceerd dat je er wel 16 draadloze IP-camera’s op aan kunt sluiten. Ook daarin verschilt het draadloze IP-camerasysteem dus niet van de bekabelde varianten. Daarbij komt, dat je ook bij draadloze IP-camera’s de keuze hebt uit diverse soorten als camerabewaking voor je bedrijf. Denk hierbij onder meer aan de bullet camera en de veel gekozen dome camera. Het is afhankelijk van een aantal factoren welke van deze twee type camera’s voor jouw bedrijf het meest geschikt is.

Het bullet camerasysteem

Bullet camerasystemen zijn bewakingscamera’s in een traditionele vormgeving. De naam laat zich dan ook eenvoudig verklaren door de vormuitstraling. Verder is het zo dat deze camera’s een afdakje hebben die ze tegen regen en zon beschermen. Door middel van de muursteun en het kogelsysteem kun je deze camera’s alle kanten opdraaien. Hierbij worden bullet camerasystemen gekenmerkt door de compactheid. Deze alles-in-1 systemen zijn bovendien eenvoudig te installeren en doorgaans hebben ze allemaal een ip66 certificering. Dit houdt in dat deze camera’s waterbestendig zijn. Dit is uiteraard vooral van belang wanneer je de camera’s buiten plaatst. Door het ip66 certificaat ben je ervan verzekerd dat je camera nog blijft werken wanneer deze wordt bespoten met circa 100 liter water per minuut. De plaatsingshoek is hierbij niet van invloed.

Fixed of varifocale lenzen en nachtzicht

Verder kun je bij bullet camera’s kiezen voor fixed of varifocale lenzen. Varifocale lenzen zijn instelbaar voor wat betreft kijkhoek en afstand. Tegenwoordig kun je ook kiezen voor bullet camera’s met motorzoom lenzen. Dit betekent dat je de lens kunt laten inzoomen door middel van je smartphone of DVR recorder. Bovendien zijn er ook bullet camerasystemen met nachtfunctie te koop. Hiermee kun je in het donker afstanden van 15 meter tot ongeveer 120 meter in beeld brengen. Vooral bedrijven die willen laten zien dat ze een camerabeveiligingssysteem hebben kiezen voor bullet camera’s. Je ziet deze camera’s dus ook veelvuldig terugkomen op (omvangrijke) bedrijfsterreinen.

Dome camera’s zeer geschikt voor winkels en kantoren

Wanneer je op zoek bent naar camerabewaking voor je bedrijf zoals een winkel of kantoorpand, dan zijn dome camera’s zeer geschikt. Net als bij het bullet camerasysteem verraadt de naam dome al de uitstraling van deze camera’s. Het Engelse woord ‘dome’ betekent namelijk koepel. Deze koepel is transparant en binnenin bevinden zich de lens en diverse technologische hoogstandjes. Hoewel de koepel transparant is, kun je aan de buitenkant moeilijk zien naar welke kant de camera is gericht. Bij de meeste soorten dome camera’s is de lens vooraf ingesteld maar er zijn ook varianten waarvan je de lens zelf kunt instellen. Juist door het onopvallende design zijn dome camera’s zeer in trek als camerabewaking in een bedrijf.

Dome camera’s zijn stevig en vandaalbestendig

Andere voordelen van dome camera’s als camerabewaking in je bedrijf is dat deze doorgaans zeer stevig zijn en hierdoor vandaalbestendig. Dome camera’s zijn in nagenoeg iedere kwaliteit verkrijgbaar dus het is verstandig goed na te denken welk type het beste bij jouw bedrijf past. Net als bij bullet camerasystemen het geval is, zijn dome camera’s compacte alles-in-1 systemen die je eenvoudig zelf kunt installeren. Je draait gemakkelijk de onderste ring los waarna je de dome camera’s op de muur of aan het plafond bevestigt. Je kunt hiervoor ook een muursteun of een opbouwdoos gebruiken. Ook geldt voor dome camera’s dat ze doorgaans allemaal een ip66 certificering hebben. Dit betekent dat deze camera’s geschikt zijn voor zowel binnen- als buitengebruik. Doordat in de koepel van dome camera’s vaak infrarood LED lichten zijn ingebouwd heb je met deze camera’s ook nachtzicht.

360 graden camera’s

Je kunt voor de camerabewaking in je bedrijf ook kiezen voor zogeheten ‘speeddomes’. Dit zijn camera’s die 360 graden om hun eigen as kunnen filmen. Speeddomes zijn bevestigd aan een roterend deel. Hierbij kunnen deze camera’s in hun beugel zowel omlaag als omhoog beelden vastleggen. Daarnaast hebben ze een zoomfunctie. Dit houdt in dat ze minimaal een keer kunnen inzoomen op een object. Met sommige speeddomes kun je dit zelfs twee keer doen. Voor de camerabewaking van je bedrijf heb je hierin een keuze die varieert van 3x zoom tot maar liefst 30x zoom. Je stelt vooraf zelf in bij welk voorval stilgestaan moet worden of ingezoomd.

Vergeet niet om periodiek onderhoud te (laten) plegen

Zoals met alle technologische systemen het geval is, moet je ook bij camerabewaking in je bedrijf met eventuele bijpassende beveiligingsopties periodiek onderhoud (laten) plegen. Dit kun je uiteraard zelf doen, maar dit is doorgaans ook een standaard onderdeel van het serviceportfolio van erkende beveiligingsbedrijven. Zij komen regelmatig bij je langs om allereerst te controleren of de camerabewaking van je bedrijf naar behoren functioneert. Software updates maken vaak deel uit van dit bezoek, maar ook de controle van de bekabeling. Daarnaast zullen ze de kijklijn van de camera controleren en, indien nodig, struiken terugsnoeien zodat de kijklijn optimaal is. Informeer altijd vooraf naar de kosten voor het periodiek onderhoud en met welke regelmaat dit plaatsvindt. Ook is het verstandig om vooraf een kostenopgave te vragen voor wanneer de camerabewaking van je bedrijf tussen de periodieke onderhoudscontroles door niet (goed) functioneert.

Wanneer live meekijken extra belangrijk is

Soms is het gewenst dat de camerabewaking van een bedrijf is uitgebreid met een zogeheten meekijkfunctionaliteit. Dit is doorgaans een knop die een meldkamer in staat stelt om live mee te kijken met de camerabeelden. Bedrijven die hier regelmatig voor kiezen zijn geld- en goudwisselkantoren, tankstations en winkels die overvalgevoelig zijn. Zodra je een verdachte situatie opmerkt druk je op deze meekijkknop en op dat moment kijkt een medewerker van de meldkamer meteen met je mee. Mocht de situatie vervolgens escaleren, dan alarmeert de meldkamer medewerker meteen de betreffende hulpdiensten. Dit betekent dat je zelf niets meer hoeft te doen. Zo creëer je een extra stukje veiligheid voor jezelf en je personeel.

Thermische camerabeveiliging op je bedrijfsterrein

Ook wanneer je kiest voor camerabewaking op het terrein van je bedrijf is deze meekijkfunctionaliteit door de meldkamer mogelijk. Thermische camerabeveiliging is hierbij een van de geavanceerde opties. Hiermee wordt een virtueel hekwerk geïnstalleerd op je bedrijfsterrein. De thermische camera’s houden je gehele bedrijfsterrein in de gaten en bij de geringste bewegingsdetectie spotten ze direct het ongewenste bezoek. Op dat moment kijkt de medewerker van de meldkamer meteen mee. Maak je geen zorgen over passerende dieren. Daar reageren deze camerabeveiligingssystemen namelijk niet op. Wel kun je ervoor kiezen om een module te activeren bij de thermische camerabewaking van je bedrijf. Bijvoorbeeld een spraakmodule. Hiermee laat je de ongenode persoon of personen allereerst weten dat je hun aanwezigheid hebt gedetecteerd. Vervolgens worden ze verzocht om je bedrijfsterrein per direct te verlaten. Wanneer hier geen gehoor aan wordt gegeven zal de meldkamer medewerker meteen de politie inschakelen.

De voordelen van warmtebeeldcamera’s

De warmtebeeldcamera’s die gebruikt kunnen worden bij de thermische camerabewaking van je bedrijf bieden veel voordelen. Zo zijn ze ideaal om een scherp beeld te verkrijgen wanneer het ’s nachts pikkedonker is. In tegenstelling tot bijvoorbeeld infraroodcamera’s hebben deze warmtebeeldcamera’s geen restlicht nodig om een topkwaliteit beeld voort te brengen in de donkerste nachten. Zelfs wanneer het licht mistig is of wanneer er rook hangt geven deze camera’s je optimaal beeld. Geen wonder dat tegenwoordig vaak voor dit type camera wordt gekozen bij onder meer rechtshandhaving en de beveiliging van bedrijfsterreinen.

Wanneer snel beslissen noodzakelijk is

Juist bij rechtshandhaving en de beveiliging van bedrijfsterreinen is snel beslissen vaak noodzakelijk. Warmtebeeldcamera’s bieden dan de ideale oplossing. Politie en beveiligers hebben hiermee een tactisch voordeel en kunnen zo snel op verdachte op gevaarlijke of verdachte situaties reageren. Mocht je nu denken dat warmtebeeldcamera’s alleen ’s nachts nuttig zijn dan heb je het mis. Ook overdag is dit type camerabewaking voor je bedrijf ideaal. Dit komt doordat thermisch contrast haast onmogelijk is om te maskeren. Wanneer een crimineel zichzelf camoufleert op verstopt is dit volledig zichtbaar wanneer er gebruik wordt gemaakt van een warmtebeeldcamera. Daar komt bij, dat de kwaliteit van het beeld niet beïnvloed wordt door bijvoorbeeld de schittering van de zon of andere weerscondities die overdag kunnen voorkomen.

Het managen van je omgeving met Instore Analytics

Meten is weten en daarom is het bij de camerabewaking van je bedrijf ook mogelijk te kiezen voor een real-time inzicht in je klanten en de omgeving. Deze extra functionaliteit wordt ook wel aangeduid met de term Instore Analytics, oftewel videoanalyse. Hierin wordt een ingenieuze combinatie gemaakt tussen de hardware, de software en de service. Hieruit kun je zowel online als offline diverse bedrijfsdata vergaren die van belang zijn voor de kwaliteit en de continuïteit van je bedrijf. Ook hiervoor is vaak maar een druk op de knop nodig. Het nodige voorwerk wordt verricht door het erkende beveiligingsbedrijf dat je kiest. Zij hebben vaak consultants in huis die jarenlange ervaring en expertise hebben op dit gebied. Op basis van jouw specifieke bedrijfskenmerken zullen zij je adviseren zodat je het een en ander optimaal kunt managen. Na je gemaakte keuze verzorgen de specialisten van deze beveiligingsbedrijven de systeeminstallatie. Daar hoef je zelf niets aan te doen. Ook zijn zij op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen op dit gebied waarover ze je alle relevante informatie zullen verstrekken.

Instore Analytics in de praktijk

Wanneer je kiest voor camerabewaking in je bedrijf met toevoeging van Instore Analytics, dan kies je voor een duidelijke focus op meer conversies en een verhoogde klantbeleving. Hoe zit dat precies? Door de analyses van deze videosystemen wordt in detail in kaart gebracht wat het aankoopgedrag van je klanten is. Zo wordt waargenomen waar in je winkel de meeste activiteit plaatsvindt. Voor welke schappen blijven je klanten staan en waar beginnen ze bijvoorbeeld te dwalen? Door hier een zorgvuldige analyse op los te laten maken de videosystemen van de camerabewaking in je bedrijf dit allemaal inzichtelijk. Hierdoor kun je onder andere je looproutes optimaliseren, je schapindeling aanpassen en je etalages anders inrichten. Het is overbodig te noemen dat je hiermee ook de klanttevredenheid verhoogt. Dit heeft dan als resultaat dat je meer conversies zult realiseren. En laat dat nu precies zijn waar je als winkeleigenaar naar streeft.

Ook voor werkprocessen en productieomgevingen

Naast het klantgedrag geeft de functionaliteit Instore Analytics van de camerabewaking in je bedrijf je ook inzicht in de werkprocessen van je personeel. Zonder hierbij overigens hinderlijk te zijn of de privacy van je medewerkers in gevaar te brengen. Integendeel. Dit videoanalyse systeem kan juist bijdragen aan een verbeterde werksfeer. Het systeem brengt onder meer in kaart of er misschien onnodig veel moet worden gelopen door je medewerkers. Op basis van de analyse kun je de omgeving van je winkel dan anders inrichten om zo tot een efficiëntere indeling te komen. Een soortgelijke analyse kun je daarnaast uitvoeren in een productieomgeving. Het videoanalyse systeem van de camerabewaking in je bedrijf kan bijvoorbeeld overbodige productiestappen in kaart brengen. Door deze stappen uit het proces te halen wordt er niet alleen efficiënter gewerkt maar kun je als bedrijf in hetzelfde tijdsbestek meer producten laten maken. Dit werkt bovendien ook nog eens meer motivatie onder je personeel teweeg. Fantastisch toch?

Alle informatie inzichtelijk via het dashboard

Ook coaching en training in Instore Analytics behoren tot de service van erkende beveiligingsbedrijven. Hierin word je kort en bondig uitgelegd hoe je deze extra functionaliteit van de camerabewaking van je bedrijf moet gebruiken. Zo krijg je onder meer coaching in het gebruik van het bijbehorende dashboard van deze videoanalyse systemen. Het systeem draait continu, 7 dagen per week en 24 uur per dag. De vergaarde data staan hierbij in een dashboard voor je klaar. De toegang tot het dashboard is mogelijk via zowel de computer als je telefoon. Dit dashboard geeft je vervolgens in een oogopslag inzicht in je klantengedrag en je bedrijfsomgeving. Wanneer je maar wilt. Tegelijkertijd blijf uiteraard de beveiligingsfunctionaliteit onverminderd sterk aanwezig. Veiligheid, kwaliteit en continuïteit is het gecombineerde resultaat van de camerabewaking in je bedrijf met Instore Analytics.