Blog

Lees alles over camerabewaking

Draadloze IP-camera’s

Steeds vaker kiezen bedrijven maar ook particulieren voor draadloze IP-camera’s. De redenen lopen uiteen, maar het gebruikersgemak speelt een belangrijke rol evenals het hoogstaande beveiligingsniveau. Voeg daar een uitzonderlijk hoge beeldkwaliteit aan toe en de snel stijgende interesse laat zich eenvoudig verklaren.

Camerabewaking voor jou bedrijf

Als particulier vergroot je met hoogwaardige camerabewaking in en rondom je bedrijf de veiligheid aanzienlijk. Je herkent er bezoekers mee, je kunt ermee observeren en identificeren. De ontwikkelingen op dit gebied gaan razendsnel.

Coax kabel hergebruiken zinvol?

Als er al coax kabel ligt hergebruik hem dan is ons advies.

Er zijn meerdere oplossingen mogelijk wanneer er een coax kabel aanwezig is. Het leggen van een kabel kan een tijdrovende klus zijn. Misschien is het trekken van een nieuw kabel zelfs onmogelijk.

Video over het netwerk (IP)


Bij camerabewaking wordt er veel gebruik gemaakt van video transmissie over een IP netwerk. Sinds 2016 worden er meer IP camera's dan analoge camera's verkocht. In deze blog wil ik je meenemen in de toepassing, kansen en gevaren van video over het netwerk. 

Wat is een PTZ camera?

En waarom zijn ze niet handig?

PTZ staat voor Pan, Tilt en Zoom. Een PTZ camera is een camera waarmee het mogelijk is de camera rond te draaien en vaak optisch te zoomen. Het is dus mogelijk om op afstand de camera naar een gewenste richting te laten kijken. 

IP-camera RTSP stream

IP camera RTSP stream

Hoe kan je voor iedere IP-camera de RTSP stream vinden, testen en gebruiken voor jou toepassing. Voor ieder merk is de RTSP stream te vinden. Een RTSP stream kan gebruikt worden in meerdere toepassingen zoals een alarmsysteem, domotica en intercom.

Onvif devce manager software gebruiken?
Zo kan je de software toepassen

De Onvif device manager is een tool dat gebruikt word om Onvif camera's te kunnen zien, bedienen en informatie beschikbaar te maken. Het is een handige tool voor iedereen die een Onvif IP-camera heeft.

Camerabewaking en regelgeving

Het allerbelangrijkste in het toepassen van camerabewaking is het gebruiken van gezond verstand. Als een benzinestation langs de snelweg camerabewaking plaatst kan dat worden gezien als gezond verstand.

Camera op zonne energie

Hoe werkt een draadloze IP camera op zonne-energie? Is het een goede oplossing en werkt de camera echt zonder hem op te laden? Een camera op zonne-energie heeft als groot voordeel dat de batterij niet vervangen hoeft te worden. Daarom is hij gemakkelijk overal te plaatsen zonder dat er een kabel naar de camera toe nodig is.

Waarom camerabewaking?

Het filmen van de openbare weg mag niet tenzij er een goede reden voor is. Een recente inbraak is een goede reden voor camerabewaking. Lees hier verder voor alle 10 goede reden.